Rækker Mølle henter træningsivrige udlændinge

13/08/2014 21:36

De to nye spillere er den norskfødte venstre fløj Espen Lien og stregspilleren Armi Pärt fra Estland. Espen Lien har i sidste sæson spillet for Hogager, hvor han iøvrigt med ni rene mål var hovedårsag til, at Rækker Mølle sidste sæson mistede et point i Hogager. 

- Espen er en spændende spiller, som har så mange facetter og muligheder i sit spil. Samtidig er han bare faldet super godt til i klubben, så vi ser meget frem til at være med til at bidrage til Espens udvikling, siger Rækker Mølles sportschef, Dan Rasmussen. 

Lien glæder sig over skiftet til Rækker Mølle, hvor den træningsivrige nordmand fremhæver klubbens træningskultur.

- Jeg valgte Rækker Mølle, fordi klubbens træningskultur passer mig perfekt. Jeg elsker at træne, og det har jeg mulighed for her i Rækker Mølle. Klubben spiller også håndbold på en måde, jeg rigtig godt kan lide. Udover dette er selvfølgelig det sociale meget vigtigt på et hold. Drengene har taget godt imod mig – og det er et rart sted at være, siger Espen Lien. 

Estisk kok på stregen

Den store stregspiller, Armi Pärt, har ingen relation til Danmark, og kommer fra Estland, hvor han er omkring det estiske landshold. Den 23-årige stregspiller spillede i sidste sæson for tyrkiske Besiktas, hvor han vandt den nationale liga og pokalturneringen. 

Rækker Mølle Håndbold har fået kontakten til Armi via godt samarbejde med Kenneth Jensen fra people in sport. 

- Armi løser vores udfordring på stregen, hvor han med sin størrelse og erfaring kan fylde nogle vitale positioner ud. Det er meget tilfredsstillende, at det er lykkes at få Armi til klubben, som vi betragter som et scoop. Samtidig er det dejligt, at Armi selv inderligt har ønsket at komme til den danske håndboldkultur, hvor han drømmer om at nå et endnu højere niveau. Det glæder vi os til at bidrage med – og samtidig lære af de oplevelser og erfaringer, som han har gjort sig trods sin unge alder, siger Dan Rasmussen.

En af grundende til det er lykkedes for Rækker Mølle at tiltrække Armi Pärt er, at klubben har været behjælpelig i processen med at finde job som kok ved Restaurant Stauning Havn og en lejlighed til stregspilleren, som også hæfter sig ved klubbens træningsmiljø. 

- Det er godt at være i Danmark, og jeg er glad for den mulighed, som bød sig i Rækker Mølle, hvor der er et godt træningsmiljø og et spændende hold. De har hjulpet mig med at finde job samt lejlighed. Jeg ser meget frem til at prøve mig af i Rækker Mølle, som har taget godt imod mig – både på holdet og i klubben, siger Pärt. 

Du kan se de to nye spillere i aktion – søndag d. 24. August kl. 15:00, hvor de russiske mestre kommer på besøg.

Rækker Mølle Håndbold har også ungarske András Veszely på prøvetræning i august måned – og András har trænet med den øvrige trup.