Et velkendt ansigt i Rækker Mølle Håndbold

27/03/2018 15:49

Han har haft sin lange håndboldopdragelse i ’Hulen’, han har været med til at rykke herreholdet op i 2. division, han har helt styr på klubbens kampprogrammer og regnskaber, og så træner han to ungdomshold. Jan Holm er et velkendt ansigt i Rækker Mølle Hallen, og det er der rigtig mange gode grunde til.

To sæsoner i Aarhus
Det er kun et studie i Aarhus, der har været skyld i, at Jan Holm ikke har haft Rækker Mølle Hallen som hjemmebane hele sit liv. Men selvom det blev til hele 5 studieår i smilets by, blev forholdet til barndomsklubben ikke helt glemt. Han brugte nemlig de sidste to på at pendle mellem Jyllands hovedstad og den lille hal i det Vestjyske flere gange om ugen. Her var håndboldambitionerne store, og målsætningen var klar; man skulle fra Danmarksserien op i 3.- og 2. division. En målsætning, som Jan Holm som stregspiller dengang var med til at indfri.

En stor medspiller
Efter 5 år med adresse ca. 100 km væk fra hallen, hvor modstanderholdet dengang måtte varme op i gangen, får Jan i 2003 igen fast bopæl i Vestjylland. Her spiller han på klubbens førstehold, og genoptager i første omgang ikke den rolle som ungdomstræner, han tidligere har haft. Til gengæld bliver han en del af bestyrelsen og bidrager derfra som en del af det store frivillige organ, der i dag skaber rammerne for, og er, Rækker Mølle Håndbolds hjerte.

Med tiden bliver Jan en stor aktør og vigtig medspiller i Rækker Mølle Håndbold - også uden for banen. I takt med at hans egen optræden på håndboldbanen træder mere i baggrunden, påtager han sig flere og flere frivillige opgaver. For ham har det altid været helt naturligt at påtage sig et ansvar i klubben. Her er der fokus på sammenholdet, alle ansigter i hallen er kendte, og så er der ikke større afstand mellem 3. divisionsspillerne og microspillerne end et ’hej’, når de mødes.  Rollen som ungdomstræner bliver også genoptaget. Derudover er og bliver han manden, der har helt styr på holdenes kampprogrammer og klubbens finanser og regnskaber. Og så er han manden, som andre folk i klubben kommer til, når ting skal ske, eller de skal have aflivet eller et ’go’ til en af de vilde ideer, som får en klub som Rækker Mølle Håndbold til at hænge sammen.

En håndboldglad familie
Jan er i dag selvstændig landmand på 12 år og lægger samtidig mindst 10 timers frivilligt arbejde hver eneste uge i Rækker Mølle Håndbold. For Jan SKAL der være tid til at træne ungdomshold, flytte kampe, holde styr på klubbens mails, føre regnskaber og deltage i bestyrelsesmøder. Det er vigtigt for ham, at Rækker Mølle Håndbold bliver ved med at være Rækker Mølle Håndbold, som man kender klubben - med fokus på elite, men især på bredde og det gode miljø. Og for ham er det især vigtigt, at give så meget som muligt igen til den klub, som selv har og stadig betyder meget, for ikke bare ham selv, men for hele hans familie, der alle bruger mange timer i hallen.

At give igen på det håndboldmæssige og sørge for, at Rækker Mølle er en klub der har fokus på ungdom og bredde kommer især til udtryk hver mandag og torsdag. Her er han en fast del af trænerteamet, når både micro og u10 drenge lærer at lave fodfinter. Siden 2010 har Jan hvert år trænet ungdomshold, hvor de to ældste af Jans sønner nyder godt af, at folk som deres far er de røde tråde i klubben, som samler og holder Rækker Mølle Håndbold kørende.