Rækker Mølle er tryghed og sammenhold

16/11/2017 18:35

Det lå ikke i kortene, at 23-årige Mathias Skræddergaard i dag skulle rende rundt i den røde trøje med nummer 17 på ryggen, da han som 16-årig skifter det trygge barndomshjem i Holstebro ud med Dejbjerglund Efterskole. I dag dirigerer han på sin tredje sæson klubbens 3. divisionshold.

Efter at have kombineret efterskoleliv og håndboldtræning i Skjern håndbold, vælger Mathias at blive i klubben. I tre turbulente år lever han i en taske og sin bil, mens han pendler mellem handelsskolen, håndbold, værtsfamilier og hjemmet i Holstebro.

Tre år på handelsskolen afsluttes i sommeren 2014. Mathias træner med ligaholdet i Skjern og får en elevplads i Skjern Bank. Håndboldambitionerne er store og bliver nu førsteprioritet. I løbet af det første år må Mathias dog erkende, at det er umuligt at give sig fuldt ud både i banken og på håndboldbanen.

”Banken fangede mig, og jeg blev virkelig glad for at være der. Selvom jeg havde troet, at håndbolden skulle fylde mest, blev det banken,” fortæller Mathias.

Folk ved, hvad Rækker Mølle står for
For både at få tid til håndbold- og arbejdsliv udskiftes Skjern Håndbold derfor med Rækker Mølle Håndbold i sommeren 2015. Et skifte, der ikke er helt tilfældigt. Mathias har aldrig sat sine ben i hallen som spiller før, men kender alligevel til de værdier og ambitioner, der er i klubben.

”Folk kender de her værdier og ved, hvad man står for ude i Rækker Mølle - at det er en sund klub, som ikke går på kompromis med værdier og ambitioner. Og det får de stor ros for. Derfor var Rækker Mølle det perfekte match,” fortæller han.

Selvom Mathias er et stort tryghedsmenneske, var det overraskende nemt for ham at skifte den grønne trøje ud med den røde.  En nem overgang, som han især tilskriver modtagelsen i klubben. Da han første gang træder ind i hallen med håndboldskoene i tasken, bliver han mødt med åbne arme, både af folk han kender og ikke kender. Den åbne modtagelse gør, at han hurtigt falder til og føler sig tilpas i klubben.

Lige så stort et tryghedsmenneske Mathias er, lige så meget betyder det sociale for ham. Og også her matcher Rækker Mølle Håndbold forventningerne. Noget af det, som han især sætter pris på og fremhæver, at klubben særligt er stærk på, er alt det sociale.

”Der bliver gjort et enormt stykke arbejde i ryste-sammenture på tværs af dame- og herrehold. Det har jeg ikke oplevet før, og det gør, at man virkelig hurtigt får den her følelse af at være en del af klubben.”

De sociale arrangementer er, ifølge Mathias, en fed måde at møde folk på. At klubben lægger så mange ressourcer i det sociale gør også, at man får noget at gøre med folk, som man normalt ikke ville vide, hvem er.

Vil gerne give fra sig
Mathias bruger hver uge mellem otte og ti timer i hallen. Nogle af de timer er sammen med fire andre trænere dedikeret til klubbens to u14 drengehold.  Motivationen til at træne drengene, og hive timer ud af en i forvejen presset kalender til det formål, er en enorm lyst til at ville give noget fra sig og være med til at gøre en forskel for drengene.

I forbindelse med trænertjansen mærker Mathias også, at klubben er ambitiøs. Den røde tråd der løber fra børne- og ungdomshold og op til seniorholdene er tydelig. Derudover oplever han, at der er hjælp at hente, hvis man som ung træner har brug for sparing.

Selvom Mathias snart har taget hul på sin tredje sæson i klubben, har han ingen planer om at rykke andre steder hen foreløbigt. Han har det godt og er glad og tilfreds i Rækker Mølle.

”Selvom der havde været et tilsvarende alternativ, skulle der rigtig meget til, før jeg skiftede klub. Vi træner rigtig godt, og klubben er ambitiøs med ekstra og individuelle træninger. Og så er sammenholdet både på mit eget hold og på tværs af de forskellige hold virkelig noget, jeg sætter pris på.”